Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya) bevezetésének célja az egészségmegőrzéshez, az egészséges életmódhoz és általában az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségének bővítése. További célja a turizmus gazdaságfejlesztési szerepének erősítése, valamint a gazdasági növekedés hazai forrásainak bővítése. Kedvezményes adózással támogatást adhat a munkáltató dolgozójának a SZÉP Kártyára. 2012. január 1-től már több zsebes (alszámlás) kártyaként használható a SZÉP Kártya: évente a munkáltató 225.000 Ft-ot szálláshelyre, 150.000 Ft-ot meleg étkezésre, 75.000 Ft-ot pedig kultúrára, rekreációra fordíthat, így összesen 450.000 Ft támogatást nyújthat.

A munkáltatók SZÉP Kártyán, annak három alszámláján biztosíthatnak munkavállalóik számára béren kívüli juttatásokat szálláshelyhez, vendéglátáshoz és a szabadidő eltöltéséhez kapcsolódó elektronikus utalványok formájában. SZÉP kártya elfogadók lehetnek a szálláshelyek, utazási irodák, éttermi és mozgó vendéglátással foglalkozók és szabadidős szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások.

Szálláshely-szolgáltatás mindhárom utalványszámláról fizethető. A gyulai Fészek Apartmanház valamennyi bank által kibocsájtott SZÉP Kártyát elfogadja.