Télikert

Már az apartmanház 2019-es felújításakor terveztük egy télikert kialakítását, mert a szálláshely nem rendelkezett fogadórésszel, közösségi térrel, továbbá a földszinti apartmanok és a lépcsőház hőtechnikai védelme is szükséges volt. Egy igényesen megtervezett télikert az egész épület kert felőli arculatát előnyösen befolyásolja.

Négy db ötrétegű üvegből készült eltolható ajtóval és fix résszel, szúnyoghálóval rendelkező egység került beépítésre, ami télen-nyáron kellemessé teszi az ott tartózkodást a vendégek örömére és megelégedésére, ahol a fogadásuk is megtörténhet.

 

Parkoló, járda, tároló, bográcsozóhely és teraszburkolat

A telekhatáron belül 5 személygépkocsi számára új, jelölt parkoló létesült Frühwald térkő felhasználásával, felváltva a zúzottkövet. Az utcai bejárati kaputól új járda, terasz-, tároló-, bográcsozó-, teraszburkolat készült lecserélve a repedezett, elavult betonfelületet. Ezek területe 139 m2 lett.

A telekhatáron kívüli járda összfelülete 17,16 m2, amelynek anyag-és díjköltsége levonásra került.

Összességében a homlokzati oldal és az udvari rész esztétikailag is megújult, az új jelölt parkoló hozzájárul a fegyelmezett parkoláshoz, ami eddig viták forrása volt vendégeink körében.

 

Energiahatékonyság növelése

Az apartmanház fűtése és melegvízellátása főként gázra épült. A bojler villanyalapra helyezésével, valamint hűtő-fűtő klímák behelyezésével jelentősen megnőtt az áramfogyasztás és ennek költsége.

Egy 9 kilowattos törpeerőmű megépítésével a szálláshely energia-hatékony működése vált lehetővé megújuló energia felhasználásával.